Introducció a Nicaragua (I); On anem?

En aquest apartat pretenem aprofundir en el país i la cultura nicaragüenca, per tal de preparar la nostra estada durant aquest estiu, alhora que donem a conèixer informació sobre Nicaragua als nostres lectors. Així doncs, desenvoluparem lleugerament i per capítols diferents aspectes sobre Nicaragua que ens permetran fer una petita introducció al que veurem realment allà. Estem segurs que pot ser una eina molt útil com a preparació prèvia i, a més a més, mai més dubtarem alhora de contestar una pregunta sobre Nicaragua (je je, això no es podrà desvetllar en el contingut del bloc, serà un secret del participants).
Comencen!!!

On anem?
Nicaragua és un país ubicat en el centre geogràfic del istme centreamericà. Limita al nord amb Hondures, al sud amb Costa Rica, a l’oest amb l’oceà Pacífic i a l’est amb el mar del Carib.




Concretament nosaltres viurem en comunitats rurals properes a Pueblo Nuevo. Aquesta població pertany al Departament d’Estelí, que pertany a la zona del nord de Nicaragua coneguda com les Segovies. Es tracta de la regió més muntanyosa de Nicaragua que ha motivat que hagi estat una de les zones amb més història i importància de Nicaragua, ja que el seu relleu escarpat ha implicat que sigui una regió propicia per les lluites guerrilleres (primer amb la lluita de Sandino, desprès amb la lluita entre sandinistas i la Guardia Nacional somocista i finalment va ser la zona on més actuava la Contra). No us preocupeu perquè això és història i ara és una zona pacífica.

Us heu perdut? Ara serà més fàcil!!!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari!