La vida a La Laguna - Santa Rosa


Amb aquesta entrada volem donar una visió particular de la vida a les comunitats.

06:00 
Es lleven els catalans qué no poden dormir, perque un zancudo (mosquit) volava dins la seva mosquitera i no el deixava en pau, perqué tenen un gall torrecollons aprop de la seva casa o els qué semblen galls, perqué es lleven ells tots sols.

06:30h
Es lleven les persones qué s'han de dutxar, rentar roba a més d'esmorzar i preparar la bossa

07:00h
Es lleva la resta, i el qué volia fer alguna cosa pero s'ha adormit!
Aquesta també pot ser una bona hora per fer una sorpresa a algú qué fa anys durant el camp!



Després de llevar-se, la majoria esmorzem (n'hi ha alguns qué no perque els agrada fer dieta, o perqué no hi ha una croissanteria amb pastetes aprop)
L'esmorzar típic nicaraguenc conté tortilla (pasta de blat de moro) i droga (café). En funció de la familia es pot afegir un pico (pa de pessic amb forma triangular, molt bo), revuelto, arros, gallopinto, mole, maduro, etc.

07:45h
Després d'esmorzar anem cap a la carretera, lloc per on passa el bus. L'alsada de la sabata vindra determinada en funció de lo lluny qué visquis de la carretera ja qué com més lluny estiguis, més fang et trobaras al camí.

08:00h
El bus passa a aquesta hora per La Laguna. Has de fer una dificil elecció que determinara el teu viatge: 
  • - Anar a dalt de l'autobus
  • - Anar a dins

Cadascuna d'aquestes opcions té les seves particularitats. A dalt tindrás bones vistes i segurament un lloc ample per estirar-te o sentar-te sense aglomeracions, llástima de les branques que has d'esquivar durant el trajecte... Per cert, comprova qué aquella hora no es posi a ploure.
A dins, tot el contrari. Molta gent per tant poc espai. 

09:00h (aprox.)
Arribes al lloc de visita. Condega és una ciutat molt maca coneguda per la seva terrissa, hi ha un supermercat i un cyber. Ara bé, les comunitats próximes gaudeixen d'una natura majestuosa i d'un tracte tant amable amb la gent, qué en veure't la cara de chele (estranger) et deixen provar els seus cavalls perqué no tornis a Catalunya sense fer una estoneta de cow-boy....

09h - 12:30h
Activitats: Des de demanar diners pel carrer o coneixér Condega i la seva história, passant per una cooperativa, una cloenda de campanya o senzillament; sentar-se amb la resta de joves a l'hombra d'un arbre, venent frescos en una cancha de beisbol i animant a l'equip de la teva comunitat!! Arriba La Laguna!!

12:30h - 13h
Un descansillo nunca viene mal


13h - 14h
Ja fa estona qué ronquen els budells i per aixó cal buscar un lloc per dinar. Pots buscar un lloc on et serveixin pollastre, tajada (maduro fregit estil snack) i arros. Pots buscar una pulperia on comprar-te una golosina o agafar el bus de les 14h i quan arribis a la comunitat dinar amb la teva 2a familia

15h fins qué estiguis fart
Platicar (xerrar) més encarregs. Pots anar a casa d'algú a xerrar amb la seva familia, fer el tafaner destapant cuines, arreglar algun ordinador o portar el diari a qui li toqui escriure aquella nit.

Si t'has quedat a la ciutat o la comunitat, no hi ha cap més bus qué passi...
Ho sigui qué t'hauras d'esperar a qué vingui un camió o una ranchera de la contrapart a buscar-te, o fer el camí a peu (poc recomanable per les llargues distáncies).
Passi el qué passi, sempre voldrás qué no plogui mentres fas camí, perqué en qualsevol cas.... et mullarás!

20:30h
Ja es negre nit i toca emplenar la panxa. Aquí no es berena, peró si ve gent de fora (com nosaltres), potser es fa una festa al centre comunal on és requisit indispensable, moure el cul. És igual si tens ritme o no, l'objectiu de la festa és sortir amb una dislocació de cadera!!

22h
Potser ja has vist el capítol de Eva Luna. Després es tanquen els llums. Només quedes tu, el teu frontal, un boli i la llibreta que fa de diari... l'ultim tremola de por de les pagines qué gastes explicant experiencies, comentaris i bejenades qué t'han passat durant el dia. Peró li agrada que escriguis sobre el paissatge magnific qué encara recordes i no vols oblidar.
Si durant el dia t'has portat com un Nica, potses arribes a aconseguir saber algun secret del teu company d'habitació.

Bona nit, i fins dema!!

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Que interessant que ha sigut llegir el vostre dia a dia. Lo de les 6 del matí ho trobo dur, però foten-te al llit a les 22.00, s'enten. També trobo pesada la dificultat de moure't d'un lloc a l'altre. Suposo que no hi ha més remei que tenir paciència, com ells. Vigileu amb tant d'arròs, que restreny.
I això que al cafè, sense eufemismes, li diguin "droga", directament, és boníssim. Seguiu-vos-ho passant bé!

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari!