Visita al Colectivo de Mujeres de Matagalpa

Arribats a Matagalpa vam anar a veure el Colectivo de Mujeres de Matagalpa, un colectiu que principalment s'encarrega de donar assessorament a dones, encara que també  a homes, sobre temes de salut, participació, drets, ...  Pel que vam entendre, faria la feina de protecció a la dones i adolescents que ho necessiten i que hauria de fer el govern ì no fa.

Visita per les instal·lacions.
 Vam gaudir d'un espectacle de teatre espontani. Va ser realment impressionant i ens va tocar a tots la fibra. Consistia en què una persona explicava una situació i les actrius l'escenificaven. La persona, però, havia de triar quina actriu faria cada personatge. Com que va ser just després del comiat a la Laguna, tots estavem força sensibles i vam tenir el nostre moment de catarsi quan l'Isaac es va atrevir a explicar la situació que havía viscut a casa seva (des de l'arribada a la família fins al comiat) . Va ser un moment màgic perquè encara que només ho hagués explicat un, ens va interpel.lar a tots ja que ens trobavem en el mateix moment... Gràcies Colectivo de Mujeres de Matagalpa!!!
Vam visitar el taller de dones de tejedores que fan bosses i moneders, etc. Peces úniques i precioses que  teixien amb "mucho amor" , com deien elles.  Tenen el taller a la Fundació Maria Caballeri, lloc on també hi vam dormir, un espai enmig d'una muntanya que feia uns anys estava abandonat i que amb l'esforç del Colectivo han aconseguit donar una altra cara.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari!