Una mica de cronologia...


  • Dies 8 i 9 de març: l'Anunciació
Se'ns anuncia que som un dels 15 preseleccionats (entre 473 participants) per participar al Camp Solidari. Tanmateix, se'ns convoca per l'entrevista corresponent a la Seu de l'Agència Catalana de la Joventut de Barcelona. Allà ens espera:
L'Anna Puig, responsable del programa Connecta't,
La Sara Molins de l'Agència Catalana de la Joventut,
La Irene Miranda, membre del Departament de Camps de Solidaritat de Setem i
La Sílvia Romeu coordinadora del Camp Solidaria a Nicaragua.
Si, si. Totes quatre per entrevistar-nos a cada un de nosaltres! Però es van portar molt bé amb tots nosaltres! :)
  • Dia 10 de març: la bona notícia!
Just un o dos dies després de l'entrevista i amb els nervis a flor de pell (no tots), ens arriba la bona notícia. Hem estat els 8 seleccionats per anar al Camp Solidari! 

  • Dia 24 de març: la presentació oficial!
Arriba el gran dia! El dia en què posarem cara als nostres acompanyant (dos d'ells no van poder venir i els va saber molt greu...) i ja entrarem de ple en el projecte. Allà també coneixem a la Directora General de l’Agència Catalana de la Joventut, el Director de la Direcció general de Joventut, el Director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i al Director de Setem, juntament amb la Irene, la Sílvia, l'Anna i la Sara.

  • Dia 9 d'abril: Trobada Zero
El dia de presentació del programa de Camps 2011 i, en teoria, de conèixer els nostres companys de Camp (nosaltres jugàvem amb avantatge però no ho digueu a ningú). A més vam parlar de Setem més a fons per conèixer els seus objectius, com actuen, què fan... gràcies a l'Eduard Cantos, director de Setem - Catalunya. La trobada va ser a la Casa de Mar de Barcelona i, abans de finalitzar, també se'ns va projectar un bon documental “En el mundo a cada rato: Binta y la gran idea” (podeu trobar l'enllaç a l'apartat de Recursos). 


Vam sortir d'allà amb un dossier entre mans ple d'informació del nostre camp i amb unes ganes de començar demà mateix! Però encara quedava dia. Així, després d'un bon pícnic a l'aire lliure i de trencar el gel amb la primera pressa de contacte més a fons, alguns dels participants van aprofitar per anar fins al barri de Gràcia. Allà, a l'espai Fontana, Setem celebrava 20 anys des que van iniciar els Camps de Solidaritat i 50 anys de la primera edició del Postgrau ‘Agents de Desenvolupament Internacional’. Aquesta festa ens va permetre conèixer gent que havia participat a camps en altres ocasions i gaudir de l'exposició referent a tots els camps que Setem a desenvolupat al llarg d'aquests 20 anys de vida, experiències i molta feina feta.
  • Dia 7 de maig: el Gran Mestre!


I per si el primer dia no ens havia deixat prou impressionats, a la segona trobada vam poder gaudir de l'Arcadi Oliveres, activista, catedràtic d'Economia i professor de la UAB. Amb la xerrada “Per què existeix la desigualtat Nord-Sud?: Els problemes i les seves causes” ens va deixar amb la boca oberta i amb moltes ganes de reivindicar-nos. 


Un dinar passat per aigua ens va portar a l'activitat de tarda amb en Baldi Figueres. Amb unes bones dinàmiques de grup, ens van relacionar amb els companys d'altres camps i, lògicament, reflexionar conjuntament sobre el que l'Arcadi ens acabava d'explicar. 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari!