Introducció a Nicaragua (i II): Climatologia

Tindrem molta calor, ens mullarem...?
 
A veure què diuen els llibres i Sant Google!!! Nicaragua té dues estacions climàtiques: l’estació de pluges o hivern, i l’estació seca o estiu. L’estació de pluges transcorre des del maig fins a l'octubre. 

En el mes d’Agost anirem en plena època de pluges o hivern. Hivern!!! Quin fred passarem, no? Doncs tot el contrari, hem de recordar que l’hivern Nica no és com nosaltres entenem el nostre hivern. El clima genèric de Nicaragua és tropical i presenta condicions càlides i humides durant tot l’any. Les temperatures màximes mitjanes a tot el país no sobrepassen els 24 ºC. No obstant això, existeixen variacions del clima en funció de la regió del país que alhora depèn, en gran part, de l’alçada de la regió. Així doncs, a Pueblo Nuevo (zona muntanyosa) ens podríem trobar alguna nit que fa fresqueta (concepte molt subjectiu en funció de cada persona).


Però ens mullarem molt, portem la canoa i els rems? Doncs, la pluja tropical apareix com a mínim un cop al dia i amb una intensitat que mai haurem vist pels nostres pobles. Teòricament serà una dutxa tropical, en comptes d’una pluja.

Quadre climàtic:

 Managua
 Gen 
 Feb  
 Mar 
 Abr 
 Mai 
 Jun 
 Jul 
 Ago 
 Set 
 Oct 
 Nov 
 Des 
 Pluja (mm)
5
1
5
5
76
296
134
130
182
243
59
5
 Min Temp (°C)
20
21
22
23
23
23
22
22
22
22
21
20
 Max Temp (°C)
31
32
34
34
34
31
31
31
31
31
31
31


Fins aquí el pronòstic del temps del bloc Nicaranicreu. Recordo que Tomàs Molina, amb tota la seva experiència, a vegades s’equivoca en el pronòstic del temps. Si us plau, sigueu comprensius amb un meteoròleg principiant.

Per si de cas, us deixo la pàgina web del Instituto Nicaragüense de Estudios Territoriales, on es poden consultar els pronòstics del temps.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari!