Introducció a Nicaragua (i VIII): Esports

Fem-la petar!!

A la nostra estada a Nicaragua coneixerem i parlarem amb molts nicas. Potser els primers dies (mentre ens situem al nou horari, clima, etc.) no serem els més extravertits -la alegría de la huerta- i ens costarà tenir un primer contacte amb les famílies.

Un  remei  per fer front a aquesta lleugera timidesa inicial i què ens serà molt útil per trencar el gel són els esports. Els esports tenen la qualitat que sempre agraden a tots els països del món i poden ser una manera fàcil de trencar aquest silenci inicial o quan volem establir conversa amb una altre persona. Es a dir, els esports ens podrien servir com a excusa perfecte per iniciar una conversa i conseqüentment conèixer a persones del país. Amb aquesta entrada donarem lleugeres orientacions sobre quins esports es segueixen amb més intensitat a Nicaragua.

Selecció de Nicaragua de beisbol


Doncs sembla que l’esport nacional per excel·lència de Nicaragua és el Beisbol, sobretot a causa de la gran influència nord-americana en el país.  Hi ha jugadors professionals nicaragüencs que han arribat a les millors lligues del món, principalment la nord-americana.  Ves per on, ara que vull aprendre sobre Beisbol, em treuen la secció de Beisbol del Barça. Quina mala sort!!

No us preocupeu,  encara ens queda un as a la màniga. El futbol no és l’esport rei, però també es juga i es coneix. M’han comentat amics meus que coneixen Nicaragua de primera mà i amb una llarga experiència  al país, que el Barça traspassa fronteres i ha arribat a Nicaragua. Sembla que els clàssics Barça- Madrid també es segueixen amb fervor al país. Potser, ens coneixeran pel fet de ser de la ciutat on juga el Barça. Ja ho veurem a Nicaragua ja que durant el mes d’Agost es disputarà la Supercopa d’Espanya que enfronta aquests 2 grans equips.

Òbviament es practiquen altres esports a Nicaragua, com per exemple la boxa. No obstant, la conclusió final és que haurem de fer una lleugera immersió en el món del Beisbol per poder parlar, amb cert criteri,  d’esports  amb els nicas.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari!