La contrapart


L’organització local que ens acullirà en arribar a Nicaragua és CIPRES, Centro para la Investigación, la Promoción y el desarrollo Rural y Social.

És una ONG fundada l’any 1990 que engloba un grup de persones compromeses  en la millora de les condicions de vida a les comunitats rurals de Nicaragua a través de la sobirania alimentària.

Treballa formant i acompanyant productors i productores camperoles, cooperatives i petites empreses de treballadores amb la finalitat d’ajudar al creixement sòcio-econòmic de la població amb la millora del seu nivell de vida. Aquest acompanyament inclou:
  • La progressiva millora econòmica de les persones camperoles
  • Aplicar a les comunitats l’economia popular, social i solidària
  • Realitzar activitats amb l'objectiu d'equilibrar les forces per construir i defensar el model de benestar.
Els objectius de Cipres:
  • Recolzar a la població rural en la lluita per l’accés a la propietat de la terra i dels béns de producció, la sobirania alimentària, la producció alimentària, l’accés als recursos tecnològics i culturals i la gestió social per millorar el seu benestar.
  •  Consolidar i validar un model de benestar, és a dir, un model alternatiu de treball i de vida per a les famílies camperoles en general, que s’inicia amb la producció alimentària. Model de benestar que potencia simultàniament relacions de dignitat per a la dona i de protecció per a nens i nenes.   
Podreu saber més sobre ells en breu al seu portal web, que ara mateix està en construcció:

    0 comentaris:

    Publica un comentari a l'entrada

    Deixa aquí el teu comentari!